Home » Zoet » Basisrecept custard

Basisrecept custard

Gepubliceerd op 14 februari 2021 om 17:00

Zelf custard maken is helemaal niet moeilijk, je moet alleen heel goed op blijven letten. De basis van custard bestaat uit melk, slagroom, eidooiers en vanille. Het gevaar is dat je roerei krijgt als je er met je hoofd niet helemaal bij bent. Als je eenmaal zelf custard gemaakt hebt en weet hoe het werkt, dan wil je echt geen pakjes of zakjes meer! Zelfgemaakte custard is heerlijk in puddingbroodjes, taart, tompoezen of als basis voor crème brûlée! 

 

Ingrediënten:

- 200 ml volle melk

- 50 ml slagroom

- 2 theelepels vanille extract

- 2 eidooiers

- 1 theelepel maïzena

- 25 gram fijne kristalsuiker

Bereiding:

  1. Meng in een steelpan de melk, slagroom en vanille extract. Verwarm op laag vuur tot het kookpunt. Roer af en toe even door.
  2. Klop in een hittebestendige kom de eidooiers los met de maïzena en suiker tot het een egaal mengsel zonder klontjes is.
  3. Haal de pan van het vuur en giet beetje bij beetje de het mengsel van melk, room en vanille bij de eidooiers. Blijf constant roeren met een garde tot alle melk is toegevoegd.
  4. Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur tot de custard is ingedikt. Blijf roeren om te voorkomen dat de eidooiers gaan stollen.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.