Home » Zoet » Tiramisu met passievrucht en mango

Tiramisu met passievrucht en mango

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 17:30

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert dat wordt gemaakt met onder andere mascarpone, cacao en koffie. Maar wat nou als je de mascarpone vervangt door Griekse yoghurt en de koffie en cacao door mango en passievrucht? Dan krijg je een heerlijk frisse en lichte variatie van tiramisu, perfect als nagerecht tijdens het kerstdiner! Ik maakte gebruik van het fruit van EAT ME dat ik kreeg van Green Food Lab. Het voordeel hiervan is dat het fruit perfect eetrijp is en je er dus direct dit lekkere recept mee kunt maken. Deze tiramisu is hier heel goed in de smaak gevallen, dus grote kans dat het niet alleen met Kerst op tafel staat, maar het hele jaar door!

Ingrediënten:

- 400 ml Griekse yoghurt

- 200 ml slagroom

- 6 EAT ME passievruchten

- 1 EAT ME mango

- 50 gram suiker

- 8 lange vingers

- 2 blaadjes gelatine

- Kokos flakes

- Pistachenootjes

Bereiding:

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water, knijp de blaadjes goed uit als ze slap geworden zijn. Snijd de mango in blokjes en snijd vier passievruchten doormidden.
  2. Verwarm een klein beetje van de yoghurt en los de gelatine hierin op.
  3. Roer er de suiker, de rest van de yoghurt en de pulp van 4 passievruchten door en zet ongeveer 20 minuten in de koelkast.
  4. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door het yoghurtmengsel.
  5. Breek de lange vingers door de helft en verdeel deze over de glazen. Schep de yoghurtmousse er overheen. Zet de glazen vervolgens minstens 2,5 uur in de koelkast zodat de mousse verder kan opstijven.
  6. Werk de desserts af met de overige passievruchten, de mango blokjes, pistachenootjes en kokos flakes.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.