Home » Zoet » Witte chocolade cheesecake met kruidnoten

Witte chocolade cheesecake met kruidnoten

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 17:00

Vandaag is Sinterklaas al weer aangekomen in Nederland, de tijd vliegt! Alle reden om weer eens iets lekkers te maken met kruidnoten. Dat is deze kleine witte chocolade cheesecakes met een bodem van kruidnoten geworden. Ze zijn heerlijk en een ideaal formaat om alleen op te eten, al kun je ze uiteraard ook delen. Heb je geen kleine springvormen? Geen probleem! Met dezelfde ingrediënten zou je ook een cheesecake kunnen maken in een vorm van 20 x 20 cm. de cheesecakes hoeven niet in de oven, ze stijven op in de koelkast. Je moet dus wel even geduld hebben, maar het is het wachten meer dan waard. Beloofd!

Ingrediënten:

- 200 gram kruidnoten

- 85 gram ongezouten boter op
   kamertemperatuur

- 400 gram monchou of andere
   roomkaas

- 250 ml slagroom

- 100 gram fijne kristalsuiker

- 200 gram witte chocolade

Bereiding:

  1. Bekleed 4 kleine springvormen (of een bakvorm van 20 x 20 cm) met bakpapier.
  2. Maal de kruidnoten in de keukenmachine tot het de textuur van zand heeft. Smelt de boter in een steelpan en voeg de vermalen kruidnoten toe. Roer goed door.
  3. Verdeel het mengsel over de bodems van de springvormen en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de vormen even in de koelkast.
  4. Smelt de witte chocolade au bain marie of op heel laag vuur in een pannetje. Zet het daarna even opzij.
  5. Roer de monchou in een kom los met een garde en mix in een andere kom de slagroom met de suiker. Meng daarna de slagroom en de monchou tot een glad beslag.
  6. Voeg de chocolade aan het mengsel toe en schep goed door.
  7. Verdeel het beslag over de springvormen en strijk de bovenkant glad. Zet terug in de koelkast en laat minstens 6 uur opstijven. Serveer met wat extra (chocolade-)kruidnoten.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.