Home » Zoet » Gevulde appel uit de oven

Gevulde appel uit de oven

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 17:45

Voor de swiepswoepswap op Instagram mocht ik deze maand een gerecht maken van Conny van het account con_serveert. Op Conny's website kwam ik heel veel hele lekkere recepten tegen. Het was lastig om een keuze te maken! Toch kwam ik al snel iets tegen dat ik heel graag eens wilde maken. Dat waren de Braadappels met gemengde noten! Het blijkt een Duits winters gerecht te zijn, 'Bratapfel'. Nu is het nog geen winter, al was het de afgelopen weken ook echt niet warm, maar naar mijn idee kunnen deze Braadappels altijd! Het smaakt naar warme appeltaart... :) Ik gaf er, zoals gebruikelijk bij de swiepswoepswap, mijn eigen draai aan. Hoe ik het maakte en wat er in onderstaande gevulde appel zat, dat lees je hieronder! Het recept is voor twee gevulde appels.

Ingrediënten:

- 2 appels (bijvoorbeeld elstar of
   goudreinetten)

- 1 handje gehakte gemengde noten

- 2 eetlepels rozijnen

- 1 flinke snuf kaneel

- Een snuf koek- en speculaaskruiden

- 2 dunne plakjes roomboter

- 2 eetlepels havermout

 

Voor de karamelsaus:

- 50 ml water

- 200 gram suiker

- 125 ml slagroom

- 20 gram boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd een kapje van de appels en hol de appels uit. Zorg dat de zijkanten en de bodem heel blijven.
  3. Meng de gehakte noten met kaneel, koek- en speculaaskruiden, de havermout en rozijnen. Vul de appels met dit mengsel.
  4. Plaats de appels in een ovenschaal, leg er een heel dun plakje roomboter op en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Maak intussen de karamelsaus door het water en de suiker in een pan aan de kook te brengen. Verwarm in een andere pan de slagroom.
  6. Als de suiker goudbruin kleurt voeg je de slagroom toe. Let op, dit kan spetteren! Blijf roeren tot je een gladde saus hebt.
  7. Haal dan de pan van het vuur en voeg de boter toe. Roer nog even goed door en doe dit ook tijdens het afkoelen nog een aantal keren.
  8. Als de appels gebakken zijn kun je deze serveren met de karamelsaus en eventueel een bolletje ijs.

Eet smakelijk!

Tip: De karamelsaus is meer dan je nodig hebt voor 2 gevulde appels. Mocht je meer gebakken appels maken, dan hoef je geen extra karamelsaus te maken, maar dat kan natuurlijk wel! ;-) Je kunt er eventueel ook een snufje zeezout aan toevoegen als je dit lekker vindt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.