Home » Zoet » Soezen met sinaasappelroom

Soezen met sinaasappelroom

Gepubliceerd op 28 april 2020 om 08:00

Omdat het gisteren Koningsdag was en we nog altijd voornamelijk thuis moeten blijven leek het mij een goed idee om van te voren zelf iets lekkers te maken! Ik heb gekeken wat er in de kasten en de koelkast stond en ben daar mee aan de slag gegaan, dat scheelde weer een tripje naar de winkel. Meestal eten we met Koningsdag een oranje tompouce, dus bedacht ik voor de verandering iets anders. Het werden soezen met sinaasappelroom. Ze zijn niet per sé alleen lekker op Koningsdag, ook op andere dagen zijn ze heerlijk om te eten!

Ingrediënten voor de soezen:

- 100 ml volle melk
- 100 ml water
- 100 gram ongezouten boter 
- 100 gram bloem
- een snufje zout
- 4 eieren

 

Voor de room:
- 250 ml slagroom
- Rasp van 1 sinaasappel
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 1 zakje klop-fix
- 1 zakje vanillesuiker

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
 2. Begin met het maken van de soezen. Doe de melk, het water, de boter en het zout in en pannetje en  breng het geheel aan de kook. Zorg dat de boter gesmolten is.
 3. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe. Roer het geheel goed door tot alle bloem is opgenomen en zet de pan dan terug op matig vuur.
 4. Blijf 3 minuten goed roeren. Het geheel gaat een bal vormen en wat aanbakken aan de bodem van de pan. Dit is een teken dat je bloem goed gaart!
 5. Doe het deeg in een kom, roer los en laat een paar minuten afkoelen.
 6. Roer één voor één de eieren door het deeg. Voeg het volgende ei pas toe als het ei daarvoor goed is opgenomen. Het kan zijn dat je aan drie eieren al genoeg hebt, het vierde ei kan je deeg te dun maken. Het deeg moet uiteindelijk glad zijn en niet uitlopen als je het op een bakplaat spuit.
 7. Vorm de soezen op een met bakpapier bekleedde bakplaat door gebruik te maken van een spuitzak met een gladde spuitmond. Je kunt eventueel ook twee theelepels gebruiken maar dat geeft een iets minder strak resultaat.
 8. Druk de puntjes van je soezen weg met een natgemaakte vinger.
 9. Bak de soezen 20 - 25 minuten af tot ze goudbruin zijn. Let op! Open de deur van je oven tussentijds niet, je soezen zullen instorten! Als je soezen goudbruin zijn open je de deur van de oven en zet je deze op een kier. Laat de soezen tien minuten afkoelen in de oven voor je de bakplaat er uit haalt.
 10. Als de soezen afgekoeld zijn maak je de room. Klop de slagroom stijf met de sinaasappelrasp en de eetlepels sinaasappelsap. Voeg terwijl je aan het kloppen bent de klop-fix en de vanillesuiker toe. Zorg dat de slagroom goed stijf is, maar maak er geen boter van.
 11. Prik onder in de soezen een gaatje met een mes. Vul een spuitzak met een gladde spuitmond met de slagroom en vul hiermee de soezen vanaf de onderkant. Let op dat je ze niet te ver vult, dan zullen de soezen scheuren.
 12. Maak je soezen af met 50 gram gesmolten witte chocolade.


Eet smakelijk! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.