Home » Zoet » Mojito Kwarktaart

Mojito Kwarktaart

Gepubliceerd op 27 juli 2020 om 15:00

Afgelopen zaterdag vierde mijn man zijn 31e verjaardag, hoewel hij vrijdag al jarig was. Vooraf had ik hem gevraagd welke taart hij zou willen eten. Op zich maakte hem dat niet veel uit zei hij, ik kreeg een carte blanche en mocht ik helemaal geen zin hebben om zelf een taart te maken dan zou hij er één bij de bakker halen. Toen ben ik aan het brainstormen gegaan en uiteindelijk kwam ik uit bij een mojito kwarktaart, zonder alcohol. Op papier leek het mij een hele uitdaging, maar in de praktijk viel het alles mee! Het resultaat was een hele frisse taart met de bekende smaken van een mojito: limoen, munt en rum.
De taart die ik gemaakt heb is genoeg voor 12 personen en ik ben de dag voordat we bezoek kregen begonnen.

Ingrediënten bodem:
- 300 gram bastogne koeken
- 100 gram boter
- 2 theelepels rum extract

 

Ingrediënten beslag:
- 650 gram kwark
- 400 ml slagroom
- 2 takjes munt
- 2 limoenen
- 1 eetlepel poedersuiker
- 8 blaadjes gelatine

Ingrediënten room:
- 200 ml slagroom
- 100 gram mascarpone
- 30 gram poedersuiker
- 1/2 zakje klopfix
- 1 limoen

Bereiding:

  1. Begin met het maken van de bodem en verkruimel de bastogne koeken tot fijne kruimels. Smelt de boter in een pannetje en meng daar de kruimels en het rum extract doorheen. 
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en schep het mengsel hierin. Verdeel over de bodem van de vorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om de bodem af te laten koelen.
  3. Dan gaan we verder met het beslag. Schenk 400 ml room in een steelpan en voeg de takjes munt toe. Breng langzaam aan de kook en laat het vervolgens helemaal afkoelen voor je de takjes munt er uit haalt en de slagroom verwerkt.
  4. Rasp één van de limoenen en pers beide limoenen uit. Week de gelatine blaadjes in koud water tot ze slap zijn.
  5. Klop de afgekoelde slagroom lobbig met de poedersuiker. Voeg dan de kwark en limoenrasp toe en schep goed door elkaar.
  6. Breng het sap van de twee limoenen aan de kook en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe. Knijp ze wel eerst even goed uit. Schenk dan het sap bij de kwark en slagroom en meng er heel goed doorheen. 
  7. Haal de bodem uit de koelkast en schenk het beslag er overheen. Zet dan terug in de koelkast en laat de taart een hele nacht opstijven.
  8. Als de taart is opgesteven maak je de room. Rasp de limoen en mix deze met de slagroom, mascarpone, suiker en klopfix tot een gladde, stevige room. Decoreer hiermee je taart en maak het af met schijfjes limoen, wat extra limoenrasp en kruimels van bastogne koeken. 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.