Home » Zoet » Appel-frambozen cake

Appel-frambozen cake

Gepubliceerd op 9 juni 2020 om 11:30

Ik hou van cake, het liefst een verse zelfgebakken cake. Deze cake met appel en frambozen maakte ik een paar weken geleden voor het eerst. Het idee was dat ik deze mooi zou fotograferen, dat ik het recept zou uitschrijven en het dan hier met jullie zou delen. De cake was echter zo lekker dat we 'm al grotendeels op hadden voor ik de cake kon fotograferen. Gelukkig is het echt geen straf om de cake nog een keer te bakken en op te eten, dus dat deed ik. Helemaal alleen hebben we 'm overigens niet opgegeten, we hebben 'm netjes gedeeld met vier anderen. Zo zijn we dan ook wel weer! Nu deel ik deze cake ook met jullie, of in ieder geval het recept...

Ingrediënten:

- 200 gram bloem

- 150 gram suiker

- 200 gram boter (kamertemperatuur)

- 4 eieren

- 1 theelepel vanille extract

- 1/4 theelepel zout

- 1,5 theelepel bakpoeder

- 1 grote appel (of twee kleine)

- 100 gram frambozen

- een klein beetje maizena

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in en bekleed de lange zijkanten en de bodem met bakpapier.
  2. Mix in minimaal vijf minuten de boter en suiker met het vanille extract en het zout tot een romige massa. Schraap zo nu en dan de suiker van de randen van de kom zodat alles opgenomen wordt.
  3. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Mix het geheel tot alle eieren zijn opgenomen en het beslag goed luchtig is.
  4. Spatel vervolgens de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag en zorg er voor dat alles goed gemengd word. 
  5. Schil de appel en snijd deze in blokjes en rol de frambozen door de maizena. Spatel de appel samen met de frambozen voorzichtig door het cakebeslag.
  6. Schep het beslag in de cakevorm en strik de bovenkant glad. Bak de cake in 60 tot 75 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de satéprikker schoon uit de cake, dan is deze gaar. Is de satéprikker niet (helemaal) schoon, dan zal de cake nog een paar minuten langer moeten bakken, controleer na de toegevoegde baktijd opnieuw of de cake gaar is.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.