Home » Zoet » Speculaas cupcakes

Speculaas cupcakes

Gepubliceerd op 15 november 2019 om 12:00

In December eten we vaak heel veel en niet altijd is alles even gezond. Eerst heb je het Sinterklaasfeest, dan Kerst en we sluiten het af met Oud en Nieuw. Natuurlijk moet je lekker kunnen genieten, maar ik ben op zoek gegaan naar iets dat lekker is én niet bol staat van de boter en suiker en ik geloof dat dat gelukt is! Deze speculaascupcakes zijn gemaakt zonder boter en toegevoegde suikers, de suiker die er in zit komt vanuit de appel en banaan. Ondanks dat zijn ze minstens even lekker als de "gewone" cupcakes. Bak ze en proef ze! Van dit recept maakte ik 12 cupcakes.

Ingrediënten:
- 260 gram speltmeel
- 1 appel
- 2 bananen
- 4 eieren
- 260 ml havermelk
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 4 theelepels bakpoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de bananen.
  2. Schil en rasp de appel boven een kom. Voeg daaraan het speltmeel, de bananen, eieren, havermelk, speculaaskruiden en bakpoeder toe. Mix het geheel goed door.
  3. Als je een relatief glad beslag hebt schenk of schep je het in cupcakevormpjes. Dit gaat handig met bijvoorbeeld een ijstang of kleine sauslepel.
  4. Bak de cupcakes in 25 tot 30 minuten gaar. Check met een satéprikker of je cupcakes gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, dan kunnen de cupcakes uit de oven. Is de prikker nog niet schoon, dan kun je de cupcakes nog een paar minuten langer laten staan.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.