Home » Zoet » Kersenrondjes

Kersenrondjes

Gepubliceerd op 4 december 2019 om 08:00

Deze knapperds zijn gemaakt met homemade kersencompote. Echt om te smullen!Appelflappen maak ik vaker, maar ik was benieuwd of ik iets soortgelijks met kersen kon bedenken. Ik ken de kersenflappen van de bakker, van die mooie driehoekige flappen met kersen en slagroom. Za-lig! Deze ronde flappen bevatten dan wel geen slagroom, je kunt het er natuurlijk wel overheen doen...

Ingrediënten:

- 1 rol bladerdeeg
- kersen op siroop (350 gram nettogewicht, 175 gram uitlekgewicht)
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel maizena
- een scheutje rode wijn
- 1 ei

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit en steek rondjes uit. Zorg voor een even aantal. Haal het overtollige bladerdeeg weg en rol dit opnieuw uit tot een dunne egale plak. Steek ook hier weer een even aantal rondjes uit. Ga door tot (bijna) al het bladerdeeg op is.
  3. Zet een steelpan op het vuur en doe de kersen met de siroop hierin. Voeg een beetje een halve eetlepel suiker, één theelepel kaneel, een scheutje wijn en het sap van een halve sinaasappel toe. Bewaar het sap van de andere helft van de sinaasappel even apart. Breng het geheel aan de kook.
  4. Roer een theelepel maizena door het beetje sinaasappelsap dat je hebt bewaard. Zorg ervoor dat je het goed doorroert zodat er geen klontjes meer te zien zijn.
  5. Voeg de sinaasappelsap met de maizena toe aan de kersen en roer het goed door tot het sap dikker wordt en gaat binden.
  6. Laat de compote heel even afkoelen en schep deze hierna op de helft van alle bladerdeegrondjes. De deze af met de andere helft van de rondjes en druk de randen aan met een vorkje zodat deze goed afgesloten zijn. 
  7. Kluts het ei in een kommetje en bestrijk de bovenkant van de bladerdeegrondjes hiermee. Meng de laatste halve eetlepel suiker met een theelepel kaneel en strooi dit over de ronde kersenflappen.
  8. Bak de ronde kersenflappen 20 minuten af in de oven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.