Home » Warme maaltijd » Pasta chicken alfredo

Pasta chicken alfredo

Gepubliceerd op 12 mei 2021 om 17:00

Pasta chicken alfredo is misschien wel de makkelijkste pasta om te maken, na pasta pesto. De basis bestaat  uit slechts vijf ingrediënten, aangevuld met knoflookpoeder, zout en peper om het gerecht op smaak te brengen. Binnen twintig minuten staat deze heerlijke pasta op tafel!

Pasta chicken alfredo

Pasta chicken alfredo is de Amerikaanse variant van de Italiaanse pasta alfredo. Pasta alfredo wordt gemaakt met verse fettucchine met boter en Parmezaanse kaas. De pasta alfredo werd bedacht door Alfredo di Lelio, hij bedacht het in 1914. Het recept is dus al meer dan 100 jaar oud! In Amerika wordt er kip aan het gerecht toegevoegd en noemen ze het dus chicken alfredo. Over hoe de échte authentieke saus gemaakt wordt schijnt veel discussie te zijn. Het staat wel vast dat, wat de juiste manier van saus maken ook is, het wel waanzinnig lekker is! Een voordeel van dit recept is dat het snel op tafel staat. Het langst duurt het om de kipfilets te bakken. Om precies te weten wanneer de kip gaar, maar nog wel sappig, is is door een vleesthermometer te gebruiken. De kerntemperatuur van de kipfilets moet tussen de 70 en 72 graden zijn. Dan heb je een heerlijk smakelijk stukje kip.

Comfort food

Wij zijn groot fan van pasta chicken alfredo! We maken het graag als we niet veel tijd hebben, of als we behoefte hebben aan ultiem comfort food. Zeg nou zelf, wat kan er mis gaan aan een pasta met roomsaus? ;-) 

 

Ingrediënten

- 250 gram verse pasta

- 2 kipfilets

- 75 gram roomboter (ongezouten)

- 125 gram geraspte Parmezaanse kaas

- 200 ml slagroom

- 2 takjes verse peterselie (gehakt)

- 1 theelepel knoflookpoeder

- zout en peper

Hoe je het maakt

  1. Dep de kipfilets droog met een keukenpapiertje, bestrooi rondom met peper en zout. Verwarm wat olie en boter in een pan en bak hierin de kipfilets rondom bruin en gaar. Dit duurt, afhankelijk van de grootte en de dikte van de kipfilets, ongeveer 15 minuten.
  2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet vervolgens af.
  3. Neem de gare kipfilets uit de pan en smelt in dezelfde pan, op laag vuur, 75 gram roomboter. Als de boter gesmolten is voeg je de slagroom toe. Roer goed door.
  4. Voeg vervolgens beetje bij beetje de geraspte Parmezaanse kaas toe en blijf goed doorroeren tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met het knoflookpoeder, zout en peper.
  5. Schep de saus door de pasta, snijd de kipfilets in plakjes en serveer met gehakte peterselie.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.