Home » Warme maaltijd » Chili Cheese Fries

Chili Cheese Fries

Gepubliceerd op 13 april 2021 om 17:00

Ik eet wekelijks een patatje. Vaak met mayo, maar ook speciaal of met pindasaus. Lekker met een snack erbij. Maar ik hou er ook van om eens iets anders te maken en dan maak ik het liefst chili cheese fries of een gezondere kapsalon. Ik vind in deze chili cheese fries de combinatie van de kruidige chili met patat en kaas hemels. Het is echt ultiem comfort food.

Chili cheese fries 

De naam van het gerecht zegt het eigenlijk al, chili cheese fries zijn frietjes (of patat, net hoe je het noemt) met chili en kaas. De combinatie is zalig! Naast dat het een heel lekker gerecht is, is het ook makkelijk te maken. De chili kun je speciaal voor dit gerecht maken, maar je kunt ook een restje chili con carne of chili sin carne gebruiken. Maak er een lekker sausje bij en je maaltijd is compleet. Als je zin hebt in het ultieme comfort food, dan raad ik je aan deze chili cheese fries te maken. 

Cheese

Naast variëren met chili sin carne of chili con carne kun je ook variëren met diverse soorten kaas. Zelf gebruik ik het liefst een mix van Goudse kaas en cheddar. Je kunt ook één van de twee gebruiken, maar misschien hou je wel meer van oude kaas, Parmezaanse kaas of mozzarella. Maar wat denk je van een vegan gerecht met edelgistvlokken? Kies gewoon de kaas die jij het lekkerst vindt!

Fries

Ook met de patat in dit gerecht kun je alle kanten op. De manier waarop je de patat bereidt, bepaal je namelijk zelf. Je kunt kiezen om de patat te bakken in de frituur, oven of airfryer. Maar denk ook eens aan zelfgemaakte frietjes. Of aan frietjes van zoete aardappel of groentefriet. Zo kun je eindeloos variëren en het gerecht helemaal naar jouw smaak maken. Onderstaand recept is genoeg voor vier porties.

Ingrediënten

- 350 gram kipgehakt

- 1 ui (gesnipperd)

- 1 teen knoflook (geperst of fijngehakt)

-1 rode puntpaprika (in reepjes)

- 300 gram kidneybonen

- 400 gram tomatenblokjes

- 1 eetlepel tomatenpuree

- 1 theelepel gemalen komijn

- 1 theelepel chilivlokken

- 1 bosui

- 750 gram patat

- 125 gram geraspte kaas

- Peper en zout

Hoe je het maakt

  1. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin kort de ui, knoflook en de tomatenpuree aan. Voeg het gehakt en de kruiden toe als de ui glazig ziet, bak het gehakt rul.
  2. Doe de tomatenblokjes in de pan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur daarna laag en laat het geheel 30 minuten pruttelen.
  3. Roer na 20 minuten de kidneybonen door de chili en verwarm ze 10 minuten mee.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een ovenschaal lichtjes in.
  5. Bak de patat zoals je dat het liefst wil, in de frituur, oven of airfryer.
  6. Verdeel de patat over de ovenschaal, schep wat chili over de patat en verdeel de geraspte kaas er overheen.
  7. Zet de chili cheese fries 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten. Garneer met in ringen gesneden bosui en serveer met een lekker sausje.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.