Home » Warme maaltijd » Mini kalkoen wellington

Mini kalkoen wellington

Gepubliceerd op 26 december 2020 om 16:00

Een klassieke beef wellington ken je vast wel! Ik vind het heerlijk, maar het is pas een ideaal recept als je met zo'n 6 tot 8 personen aan tafel zit. Ben je maar met z'n tweeën, dan heb je er veel te veel aan. Daarom maakte ik deze kerst een mini kalkoen wellington. Twee kleine bladerdeegpakketjes met kalkoenfilet, parmaham en champignons. Ze zijn makkelijk te maken en smaken verrukkelijk! Het is een feestje op je bord. 

Ingrediënten:

- 1 kalkoenfilet

- 4 plakken parmaham

- 125 gram champignons

- 1 teen knoflook

- 4-8 plakjes bladerdeeg

- 1 eidooier

- zout en peper

- eventueel één theelepel tijm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven door op 200 graden en snijd de champignons heel fijn en pers de knoflook. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Haal de kalkoenfilet uit de verpakking en snijd deze in twee gelijke stukken.
  3. Dep de kalkoenfilets droog en bestrooi rondom met zout en peper.
  4. Verhit wat boter in een pan en bak de kalkoenfilets in een paar minuten rondom bruin. Haal de filets daarna uit de pan en bak in diezelfde pan de champignons en de knoflook vijf minuten. Breng op smaak met peper en zout en eventueel de tijm.
  5. Leg twee stukken plasticfolie op het aanrechtblad. Leg twee of vier plakjes bladerdeeg aan elkaar, dit is een beetje afhankelijk van de grootte van de kalkoenfilets. Gebruik je vier plakjes bladerdeeg, leg ze dan in een vierkant. Laat het deeg iets overlappen en druk de randen goed op elkaar zodat er een groot vlak ontstaat.
  6. Beleg elk stuk bladerdeeg met twee plakken parmaham. Leg hier het champignonmengsel op en verdeel dit gelijkmatig over de ham. 
  7. Leg een stuk kalkoenfilet op het champignonmengsel en rol met behulp van het plasticfolie het bladerdeeg om de kalkoen heen zodat er een pakketje ontstaat. Zorg dat alle naden goed dicht zijn en leg de pakketjes op de bakplaat en bestrijk met de eidooier.
  8. Zet ze ongeveer 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Je kunt eventueel met een keukenthermometer de kerntemperatuur van de kalkoen controleren om zeker te zijn dat deze gaar is. Bij 70 -72 graden is de kalkoen mooi gaar, maar zeker niet droog.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.