Home » Warme maaltijd » Stoofvlees in bier en stroop

Stoofvlees in bier en stroop

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 17:00

Gisteren was het grijs en regenachtig weer. Ik had het koud en het voelde echt als herfst. Daardoor kreeg ik trek in stoofvlees. Ik had nog runder riblappen in huis, bier, stroop en champignons. Dus ging ik aan de slag! Het klaarmaken vans stoofvlees is niet veel werk, maar het kost wel veel tijd. Voordeel is dat je huis er heerlijk naar gaat ruiken en dat je de hele middag uit kunt kijken naar een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

- 750 gram runder riblappen

- 300 ml donker bier

- 3 eetlepels stroop

- 200 ml runderbouillon

- 50 gram roomboter

- 2 eetlepels olijfolie

- 2 uien

- 3 tenen knoflook

- 150 gram kastanjechampignons

- 2 takjes tijm

- 1 eetlepel bloem

- zout

- peper

 

Bereiding:

  1. Snijd de riblappen in blokjes, snipper de uien en pers de knoflook. Meng de blokjes vlees met wat peper en zout en de bloem. Zorg dat alle blokjes bedekt zijn met een dun laagje.
  2. Verwarm een pan op het vuur en smelt de boter en voeg de olijfolie toe. Als de grote bellen verdwenen zijn voeg je de riblappen toe en laat ze dichtschroeien.
  3. Haal vervolgens de blokjes uit de pan en fruit in de overgebleven boter en olie de ui en knoflook.
  4. Voeg dan het vlees weer toe. Giet de stroop, het bier en de bouillon erbij. Voeg de takjes tijm toe en leg de deksel op de pan.
  5. Laat het geheel minimaal 4 uur stoven. Roer af en toe even door. Voeg het laatste uur de in partjes gesneden kastanjechampignons toe en laat deze een uur meestoven.
  6. Als het vlees 4 uur (of langer) gestoofd is haal je de takjes tijm uit de pan en is je stoofvlees klaar om geserveerd te worden. Serveer met verse friet of gebakken aardappels.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.