Home » Warme maaltijd » Gastrecept: Vongole op de barbecue

Gastrecept: Vongole op de barbecue

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 15:00

Vandaag weer een lekker gastrecept! Deze keer door Inge en Guy van foodblog Kook- Leef- Geniet . Inge en Guy zijn woonachtig in Limburg en nemen je op hun website mee in hun leven vol koken, leven en genieten. Zij scheppen, zoals zij zelf zeggen, plezier in grote kleine dingen. Dat straalt hun site en Instagram wat mij betreft ook echt uit, met veel lekkere recepten, blogs over hun leven, tips over wandelingen, fietstochten en citytrips en zelfs eigen playlists! Heel veelzijdig en heel erg leuk om te snuffelen. Guy gaf mij onderstaand recept om te maken en wat ben ik daar gelukkig mee! Het is heel snel en makkelijk te maken en het smaakt hemels, daar hou ik van. Wederom een aanrader dit...

Ingrediënten:

- 500 gram vongole veraci

- 1 teen knoflook

- 1 tomaat

- 3 takjes bladpeterselie

- olijfolie extra vergine

- Noilly Prat of  droge witte wijn

- peper en zout

Bereiding:

  1. Spoel de vongole goed uit, net zolang tot er geen zand meer in het spoelwater zit. Tik even op openstaande schelpen zodat ze dicht gaan. Blijven ze open dan kun je ze beter weggooien. Na afloop geldt het andersom, de schelpen die dan dicht zijn gebleven kun je beter niet eten.
  2. Pel de tomaat en snijd deze in blokjes, hak de knoflook en peterselie fijn.
  3. Leg twee vellen aluminiumfolie van ongeveer 40 cm lang klaar op je aanrecht en bestrijk ze met olijfolie. Leg aan één kant een hoopje tomatenstukjes met daarop peterselie en knoflook. Leg de vongole er op en strooi er wat peper en zout overheen.
  4. Vouw de vellen aluminiumfolie in tweeën, en vouw de zijkanten goed dicht zodat er een zakje ontstaat. Giet een scheut Noilly Prat of droge witte wijn en een scheutje olijfolie in de zakjes en  vouw dan de bovenkanten goed dicht. Leg de zakken 4 á 5 minuten op de barbecue. 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.