Home » Warme maaltijd » Spaghetti vongole

Spaghetti vongole

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 om 15:00

Spaghetti alle vongole is een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken. Mocht je geen vongole (venusschelpen) kunnen vinden, dan kun je ook kokkels of mosselen gebruiken. Het recept hieronder is niet de klassieke versie, ik gaf er mijn eigen draai aan met tomaten en tomatenpuree. Dat vonden mijn man en ik net zo lekker en het geeft wat kleur aan het gerecht. Ingewikkeld is het recept zeker niet, het staat ook zo op tafel, maar het vergt wel een klein beetje timing om de vongole en de pasta tegelijk klaar te hebben. Ik raad je dan ook aan alle ingrediënten gehakt, gesneden of geperst, afgemeten en afgewogen klaar te zetten zodat je het alleen nog toe hoeft te voegen. Ik hoop dat je er net zo van geniet als wij!

Ingrediënten:

- 500 gram vongole (venusschelpen)

- 200 gram spaghetti

- 1 grote tomaat

- 15 gram peterselie

- 150 ml witte wijn

- 1 ui

- 2 tenen knoflook

- 1 blikje tomatenpuree

- 1 theelepel chilipoeder

- zout en peper

Bereiding:

  1. Spoel de vongole goed schoon, controleer of alle schelpen dicht zijn. Tik op de openstaande schelpjes zodat ze dicht gaan, gebeurt dit niet dan zijn ze niet goed meer.Laat de afgespoelde schelpen goed uitlekken.
  2. Snijd de tomaat in blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en hak de peterselie.
  3. Kook de pasta in ongeveer 9 minuten beetgaar.
  4. Als de pasta ongeveer twee minuten kookt giet je in een andere pan wat olijfolie. Laat de pan heet worden en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit even aan.
  5. Voeg dan de blokjes tomaat toe, samen met een deel van de peterselie en de tomatenpuree. Roer voorzichtig door elkaar en laat dit een paar minuten pruttelen en breng op smaak met chilipoeder, zout en peper.
  6. Schep dan de vongole in de pan en blus af met de wijn. Leg de deksel even op de pan en haal de vervolgens weg zodat je kunt zien dat de schelpjes open gaan. Als er schelpen zijn die niet open gaan, haal deze dan uit de pan en gooi ze weg.
  7. Als het goed is zijn de meeste schelpen open zodra de pasta afgegoten kan worden. Giet deze af en schep de pasta bij de schelpen. Voeg de extra peterselie toe. 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.