Home » Warme maaltijd » Gastrecept: Zuiderse quiche

Gastrecept: Zuiderse quiche

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 om 12:00

Hierbij deel ik het vijfde gastrecept en ook dit is weer een pareltje! Het recept van deze zuiderse quiche is afkomstig van Ellen, op Instagram bekend als @the_cookingnurse . Koken kan deze Belgische dame, die een opleiding verpleegkunde volgt, zeker! Eerder maakte ik al een recept van haar voor de Swiepswoepswap op Instagram, dus ik wist vooraf dat ik van Ellen een mooi recept zou krijgen. Ik hou van quiches, dus dit gerecht was meteen al een schot in de roos. De bereiding valt alles mee, de smaak is fantastisch én de quiche is zelfs nog iets gezonder dan normaal ook vanwege de combinatie van light room en melk . Gezond of niet, dat maakt bij deze quiche niet uit! Als je er eenmaal van gegeten heb, blijf je aan de gang... Echt een aanrader dus!

Ingrediënten:

- 1 vel bladerdeeg

- 2/3 rode paprika

- 2/3 groene paprika

- 1/2 courgette

- 200 ml room (light)

- 150 ml melk (halfvol)

- Gedroogde rozemarijn

- Verse basilicum

- 1 bol mozzarella (125 gram)

- 3 eieren

- 200 gram spekreepjes

- Peper, zout en knoflookpoeder

 

 

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij de groenten in blokjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet 15 minuten in de oven. Dit om te zorgen dat ze iets uitdrogen, zodat je niet teveel vocht in de quiche krijgt.
  3. Bak de spekjes gaar in een pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
  4. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een ronde vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snij eventuele overtollige randjes af.
  5. Klop de eieren los samen met de melk en de room. Voeg vervolgens ook de gedroogde rozemarijn toe. Breng verder op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
  6. Meng de gedroogde groenten uit de oven en de spekjes met het eiermengsel. Giet vervolgens op het bladerdeeg.
  7. Scheur stukjes van de mozzarella en beleg op de bovenkant van de quiche. Hou nog ongeveer 1/3 van de bol over voor later.
  8. Zet de quiche ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden. Controleer na de baktijd of de quiche gaar is door er met een mes of prikker in te prikken. Komt je mes of prikker schoon uit de quiche, dan is deze gaar. Is je mes of prikker niet schoon, dan kun je nog wat baktijd toevoegen. 
  9. Werk af met nog wat stukjes mozzarella en verse basilicumblaadjes!

Eet smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.