Home » Warme maaltijd » Gastrecept: Pitabroodjes met kip, mango en zure komkommer

Gastrecept: Pitabroodjes met kip, mango en zure komkommer

Gepubliceerd op 15 juli 2020 om 16:30

Toen ik op Instagram de vraag plaatste of er iemand was die het leuk zou vinden een gastrecept voor deze site te maken reageerde Kyra al vrij snel. Kyra is een hele leuke, sterke Limburgse jongedame van 18 jaar met een heel inspirerend Instagram account. Ze neemt haar volgers mee in haar leven en deelt daarnaast heerlijke recepten. Toen ik Kyra vroeg welk recept zij met jullie wilde delen, hoefde ze daar niet over na te denken en stuurde mij haar recept van pitabroodjes met kip, mango en zure komkommer. Ze schreef erbij dat het haar een heerlijk recept leek voor in de zomer. Ik kan niet anders dan het met haar eens zijn. Het is een hele lichte maaltijd en daarnaast ook ontzettend fris! Echt een aanrader!

Ingrediënten:

- 4 pita broodjes
- 300 gram kipfilet
- Kipkruiden
- 5 muntblaadjes
- 3 eetlepels natuurazijn
- 1,5 theelepel honing
- 100 ml yoghurt
- 1/4 limoen
- 1 grote mango
- 25 gram pistachenoten
- 2/3 zakje veldsla

Bereiding: 

  1. Snijd de kip in blokjes. Voeg de kipkruiden naar eigensmaak toe en bak de kip gaar.
  2. Maak met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer. Meng de azijn met 2/3 van de muntblaadjes en honing in een kom en doe daarna de repen komkommer erin.
  3. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Maak vervolgens de saus. Doe de yoghurt in een bakje. Voeg hier 1 theelepel honing aan toe. Ook de uitgeknepen limoen en de overige muntblaadjes voeg je er aan toe. Vervolgens even goed doorroeren.
  5. Maak de pitabroodjes klaar in een broodrooster totdat ze mooi bruin zijn gekleurd.
  6. Vervolgens snijd je de pitabroodjes open en kan je gaan vullen. Verdeel eerst wat veldsla in de pitabroodjes. Vervolgens voeg je de komkommer en de mango toe. Daarna de kip en maak het geheel af met de saus.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.