Home » Warme maaltijd » Vegetarische Enchiladas

Vegetarische Enchiladas

Gepubliceerd op 8 juli 2020 om 16:00

Wat is er leuker dan iemand verrassen met een lekker zelfgemaakte maaltijd? Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik werd gevraagd of ik iemand wilde verrassen met een gerecht gemaakt met de producten van Santa Maria. Wie ik wilde verrassen, daar was geen twijfel over mogelijk... mijn ouders natuurlijk! Zij hebben direct aangeboden dat wij in hun achtertuin onze bruiloft mochten vieren toen de corona-crisis roet in het eten gooide. Dat onze grote dag toch in aangepaste vorm door kon gaan door dit aanbod, is voor ons onbetaalbaar. Het minste dat we terug kunnen doen is een heerlijk verrassende maaltijd op tafel zetten en dat deden we. Samen met mijn man maakte ik deze vegetarische enchiladas om er daarna heerlijk met z'n vieren van te genieten!

Ingrediënten:

- 2 blikken jackfruit
- 8 Santa Maria Soft Tortilla Original
- 1 blik maïs
- 1 courgette
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 zakje Santa Maria Seasoning Mix
    voor fajitas
- 1 pot Santa Maria Chunky Wrap Salsa
- 800 gram tomatenblokjes
- 2 avocado's 
- 1 zakje Santa Maria Dip Mix
   Guacamole
- 1 zakje Santa Maria Dip Mix
   American Ranch
- 250 gram zure room
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 limoen
- 25 gram geraspte cheddar
- 25 gram geraspte Goudse kaas
-  1 theelepel chilivlokken
- 1 zak Santa Maria Nacho Chips 

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Laat de jackfruit uitlekken en trek met je handen uit elkaar. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de courgette in stukjes.
 3. Bak de ui en de knoflook met een klein beetje olie in een hapjespan. Voeg als de ui glazig is de Seasoning Mix voor fajitas toe en bak een minuutje mee.
 4. Voeg dan de jackfruit toe, schep goed door zodat alles goed gekruid wordt en bak ongeveer 5 minuten goed door. Voeg dan de maïs, de courgette en de champignons toe en bak nogmaals 5 minuten.
 5. Meng in een kom de Chunky Wrap Salsa met de tomatenblokjes en schenk iets meer dan de helft van dit mengsel bij het groentemengsel in de pan. Roer goed door.
 6. Vet intussen een ovenschaal licht in en schenk hier een deel van de overgebleven saus in. Verdeel dit goed over de bodem.
 7. Schep de groenten in de wraps, rol ze op en leg ze in de ovenschaal. Schenk de overige saus er overheen en bestrooi met de geraspte cheddar, Goudse kaas en de chilivlokken.
 8. Zet de ovenschaal voor 5 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.
 9. Maak de guacamole door de avocado's te pakken, de Dip Mix Guacamole, 125 gram Griekse yoghurt en 125 gram zure room toe te voegen.
 10. Maak de Dip Mix American Ranch door 125 gram zure room en 125 gram Griekse yoghurt toe te voegen.
 11. Serveer met de Nacho Chips en garneer de enchiladas eventueel met wat zure room en wat peterselie.

Eet smakelijk!

 

Dit recept kwam in samenwerking met Santa Maria tot stand.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.