Home » Warme maaltijd » Pasta met gewokte asperges en garnalen in roomsaus

Pasta met gewokte asperges en garnalen in roomsaus

Gepubliceerd op 8 juni 2020 om 14:00

Een lekker en licht recept voor twee personen, daar hou ik van. Garnalen zijn altijd goed hier in huis en asperges sinds kort ook kwamen we achter. Het leek mij lekker om deze twee eens te combineren en er een roomsausje aan toe te voegen. Dat bleek een succes en dus een reden om het recept uit te schrijven zodat we het vaker kunnen maken en zodat ook jullie er mee aan de slag kunnen!

Ingrediënten:

- 150 gram pasta

- 500 gram verse witte asperges

- 200 gram garnalen

- 1 eetlepel olijfolie

- 1 ui

- 2 tenen knoflook

- 150 ml kookroom (of slagroom)

- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas

- Bieslook en peterselie

- Peper en zout

Bereiding:

  1. Pel de garnalen en haal het darmkanaal er uit, schil de asperges en snijd in stukken, pers de knoflook en snipper de ui. Hak de bieslook en de peterselie.
  2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Giet een eetlepel olijfolie in een wokpan en roerbak de asperges en garnalen even kort. Voeg dan de knoflook en de ui toe en bak deze twee minuten mee.
  4. Meng de room met de geraspte Parmezaanse kaas en blus de asperges en de garnalen hier mee af. Laat een minuut of vijf koken en roer af en toe even door, breng op smaak met peper en zout. 
  5. Voeg de bieslook en de peterselie toe en roer goed door.
  6. Schep de pasta en de asperges en de garnalen met de saus op het bord en garneer met wat bieslook, peterselie en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.