Home » Warme maaltijd » Gevulde rollade met notenkorstje

Gevulde rollade met notenkorstje

Gepubliceerd op 23 december 2019 om 12:00

Met kerst eten wij heel vaak rollade, net als heel veel anderen! Als ik aan rollade denk dan denk ik aan kerst en aan gezellig met z'n allen aan tafel genieten. Normaal gesproken braden mijn ouders de rollade, maar dit keer heb ik voorgesteld om samen met mijn vriend het hoofdgerecht te koken. Ik maakte deze gevulde kiprollade in een notenkorstje, gebakken in de oven. Je kunt het gerecht prima van te voren klaarmaken, zodat het alleen nog in de oven hoeft. Ideaal, je staat niet uren in de keuken want eenmaal in de oven heb je er geen omkijken meer naar! De reacties waren heel positief en er is naar het recept gevraagd, dus hierbij...

Laat ik meteen van de gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal alvast hele fijne kerstdagen te wensen! Geniet er van!

Ingrediënten:

- 1 rollade

- 250 gram ricotta

- 100 gram champignons

- 3 eetlepels paneermeel

- 100 gram gemengde noten

- Kruiden naar keuze

 

Extra benodigdheden:

- Keukentouw (rolladetouw)

- Ovenschaal

- Eventueel een vleesthermometer

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hak de noten fijn en  meng deze met de paneermeel. Ontdoe de kiprollade van het netje/touw.
  3. Snijd de rollade in de lengte tot tweederde in en vouw open. Snijd vervolgens in de inkeping de twee zijkanten tot de helft in zodat je de rollade in de breedte kunt openklappen.
  4. Bak de champignons in een koekenpan aan en voeg 100 gram van de ricotta toe. Roer goed door elkaar tot de ricotta en de champignons goed gemengd zijn. Voeg de kruiden toe en roer nogmaals goed door.
  5. Verdeel het champignonmengsel over de rollade. Vouw de rollade weer dicht en bind deze op met het keukentouw.
  6. Leg de rollade in een ingevette ovenschaal. Smeer de boven- en zijkanten van rollade in met de overige ricotta en verdeel hier het mengsel van de noten en paneermeel over heen. 
  7.  Bak de kiprollade in de oven af tot deze gaar is.  Om zeker te zijn dat de rollade goed gaar is, gebruik je een vleesthermometer om de exacte gaarheid te bepalen. Anders kun je uitgaan van zeker 75 tot 90 minuten bakken. De oventijd kan per oven verschillen dus de baktijd is een indicatie. 

 

Eet smakelijk!

Tip: Ik heb een kiprollade gebruikt, je kunt uiteraard ook een rollade van varkensvlees of rundvlees vullen en voorzien van een korstje!

Nog een extra tip: De rollade is heerlijk met een zelfgemaakte cranberry saus. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.