Home » Warme maaltijd » Pizzakrans

Pizzakrans

Gepubliceerd op 8 januari 2020 om 08:00

Wie houdt er niet van pizza?! Ze zijn makkelijk en snel klaar te maken en daarnaast kun je ze beleggen met wat je maar wilt! Pizza doet het ook goed op feestjes en bij borrels. Al vind ik het als avondeten ook erg lekker. Onderstaand recept begon als een experiment. Ik had het idee van een pizzakrans in mijn hoofd en was benieuwd of dat zou werken. Is het lekker? Kan het überhaupt gemaakt worden? Dus ben ik het gewoon gaan proberen en het resultaat was erg succesvol, al zeg ik het zelf. Je kunt het zo op tafel zetten als je een feestje hebt, of het gewoon lekker helemaal voor jezelf houden! ;-) Wat jij wilt!

 

 

 

Ingrediënten:

- 1 rol pizzadeeg

- 2 eetlepels rode pesto

- 50 gram geraspte 30+ kaas

- 160 gram gehakte spinazie

- 1 eetlepel kruiden roomkaas

- 75 gram champignons

- zout, basilicum en oregano

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht oven op 180 graden).
  2. Rol de rol pizzadeeg uit en snijd in de lengte doormidden zodat je twee lange repen deeg krijgt. Leg het deeg horizontaal en op bakpapier voor je neer.
  3. Snijd de champignons in kwarten en bak deze een paar minuten in een koekenpan. Meng de champignons, als ze gebakken zijn met de gehakte spinazie en de roomkaas.
  4. Verdeel het mengsel in de breedte over één van de repen pizzadeeg. Leg het op de bovenste helft van de strook en rol de strook daarna van boven naar beneden, zodat je een lange gevulde rol overhoudt.
  5. Verdeel de eetlepels pesto en ongeveer de helft van de geraspte kaas op dezelfde manier over de andere strook pizzadeeg en rol ook deze van boven naar beneden op.
  6. Leg de rollen naast elkaar en leg de bovenkanten op elkaar. Rol de rollen over elkaar heen totdat je bij het eind bent en vorm van de in elkaar gerolde pizzarollen een krans. Bestrooi de krans met de rest van de geraspte kaas, zout, basilicum en oregano.
  7. Leg de krans met bakpapier en al op een bakplaat en bak in ongeveer 30 minuten af.

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt de krans vullen met wat je maar lekker vindt, gebruik je creativiteit en gebiet er van!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.