Home » Warme maaltijd » Vegetarische Stamppot boerenkool

Vegetarische Stamppot boerenkool

Gepubliceerd op 29 november 2019 om 08:00

Als ik iets lekker vind met koud of regenachtig weer in de herfst of winter, dan is het stamppot! Het liefst boerenkool met worst. Ik vroeg mij af of een boerenkoolstamppot zonder worst en spekjes net zo lekker kan zijn en het antwoord is... ja! Ja, dat kan inderdaad net zo lekker zijn. Ik heb deze stamppot voor twee personen gemaakt met slecht vijf ingrediënten!

 

 

Ingrediënten:

- 700 gram aardappels

- 300 gram boerenkool

- 75 gram vegetarische spekjes

- 150 gram champignons

- een scheutje kookroom op basis van havermelk

Bereiding:

  1. Schil de aardappels en snijd deze in kwarten. Voeg water toe tot de aardappels net onder water staan. Breng aan de kook en kook de aardappels 20 minuten.
  2. Voeg na 20 minuten de boerenkool toe en leg een deksel op de pan. Hou in de gaten dat er nog genoeg water in de pan zit en kook nog zo'n 5-10 minuten door.
  3. Bak  intussen de vegetarische spekjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn en maak champignons schoon en snijd ze in kwarten. Bak de champignons een paar minuten met de spekjes mee.
  4. Haal de pan met aardappels en boerenkool van het vuur en giet het laatste beetje water af. Stamp de aardappels en de boerenkool met een scheutje kookroom door elkaar. 
  5. Schep de boerenkool op de borden en garneer met de spekjes en champignons.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.