Home » Warme maaltijd » Vegetarische Chili

Vegetarische Chili

Gepubliceerd op 14 oktober 2019 om 08:00

Vandaag deel ik een recept voor vegetarische chili met jullie. Zoals jullie wellicht al gemerkt hebben ben ik geen vegetariër, maar dat betekent niet dat ik nooit een vegetarische maaltijd eet. Sommige gerechten vind ik vegetarisch zelfs lekkerder dan met vlees, zoals deze chili! Het recept is voor 2 personen en laat me vooral weten wat je er van vindt.

Ingrediënten:

- 400 gram tomatenblokjes
- 200 gram bruine bonen
- 200 gram maïs
- 3 lente-uien
- 1 mango
- 1 teen knoflook
- 125 gram crème fraîche
- 2 volkoren wraps
- Olijfolie
- Kaneel
- Mexicaanse kruiden
- Peterselie
- Peper
- Zout
- Curry

Bereiding:

  1. Pers de knoflook, snijd de lente-ui in ringen en driekwart van de mango in blokjes. Snijd de andere kwart van de mango in kleinere blokjes.
  2. Neem een droge koekenpan en strooi hier wat kaneel en mexicaanse kruiden in. Bak dit heel kort, tot de geuren goed vrij komen maar zorg ervoor dat ze niet verbranden.
  3. Giet een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hier de knoflook en lente-uitjes in.
  4. Voeg de bruine bonen, maïs en de grootste blokjes mango toe. Roer het goed door elkaar, voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en roer alles nogmaals goed door elkaar.
  5. Laat dit even met rust tot het mengsel ongeveer vijf minuten kookt. In de tussentijd meng je de kleine mangoblokjes met een eetlepel curry en ongeveer vijf gram fijngesneden peterselie.
  6. Als de chili goed kookt voeg je 100 gram crème fraîche toe, meng dit er goed door heen en laat het mengsel weer even goed warm worden. Verwarm de volkoren wraps in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Schep de chili in een schaaltje of op een bord, schep er en klein beetje van de kleine mangoblokjes en een klein beetje crème fraîche op. Strooi er ten slotte nog wat fijngesneden peterselie over heen. Je kunt de wrap er los bij eten!

Eet smakelijk!

 

Tip: Je kunt de vegetarische chili ook als wrap eten als je dit makkelijker vindt. :)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.