Home » Warme maaltijd » Gnocchi met kalkoenreepjes en spinazie

Gnocchi met kalkoenreepjes en spinazie

Gepubliceerd op 21 september 2019 om 12:54

Gnocchi met kalkoenreepjes en spinazie maakte ik onlangs voor mijn vriend. Ik wilde dit al heel lang maken, maar vond er geen tijd voor. Slap excuus en ontzettend jammer dat ik het uitstelde want het was heerlijk! Volgens mij lief had ik mijzelf overtroffen en dat zegt heel veel! ;) Natuurlijk deel ik mijn recept voor 2 personen graag met je, komt ie:

Ingrediënten:
- 1 teentje knoflook,
- 400 gram gnocchi (de variant gemaakt van aardappel)
- 100 gram cherrytomaten
- 200 gram passata di pomodoro
- 1 blikje tomatenpuree
- 70 gram magere kalkoen spekreepjes
- 100 gram spinazie
- 50 gram geraspte kaas
- een handje rucola
- wat blaadjes verse basilicum
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano

Benodigdheden:
2 grote hapjespannen (1 hapjespan en 1 koekenpan kan ook)

 

Bereiding:

  1. Pers de knoflook, snijd de spinazie fijn en halveer de cherrytomaten
  2. Bak de spekreepjes ongeveer 5 minuten in een (koeken-)pan op een middelhoog vuur en zonder boter of olie. Haal ze vervolgens uit de pan en bewaar ze even in een apart schaaltje. Als je ze iets afdekt blijven ze warm.
  3. Smelt boter in dezelfde pan als waar je net de spekreepjes in bakte. Voeg de gnocchi toe en schep het goed door. Bak de gnocchi in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin.
  4. Voeg de gedroogde kruiden en de knoflook toe als de gnocchi bijna klaar is. Haal de pan van het vuur en zet deze even apart.
  5. Voeg in een andere (hapjes-)pan de passata di pomodoro, tomatenpuree en de cherrytomaten bij elkaar. Laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de saus iets is ingedikt.
  6. Voeg de spinazie handje voor handje aan de saus toe en verhit dit tot de spinazie is geslonken. Roer de helft van de geraspte kaas er doorheen en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat gedroogde kruiden.
  7. Verdeel de rucola over de borden, voeg vervolgens de saus erbij, dan de gnocchi en ten slotte de geraspte kaas, spekjes en verse basilicum.

 

Eet smakelijk! :)
Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt! Laat het me zeker even weten.

 

Tip 1: Je kunt, als je dit wilt, extra groenten toevoegen. Denk aan courgette, paprika, een uitje, broccoli... wat je wilt! Je kunt ook variëren met kruiden, 'gewone' spekreepjes gebruiken of zelfs de vegetarische spekreepjes toevoegen. Er zijn zo veel variaties te maken.

Tip 2: Als de gnocchi teveel is afgekoeld naar je smaak, dan kun je deze nog heel even door de saus scheppen en een minuut of twee mee laten koken.

Tip 3: Passata di pomodoro is ook in een gekruide variant te koop, ook erg lekker! Je zou de gedroogde kruiden dan eventueel weg kunnen laten omdat deze al in de passata zitten. Ik heb hier zelf niet voor gekozen omdat er andere ingrediënten in zitten die mijn buik niet zo goed kan verdragen.

Tip 4: Wil je dit gerecht voor meer dan 2 personen maken, dan kun je het verdubbelen, verdrievoudigen, verviervoudigen... net voor hoeveel mensen je kookt.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.