Home » Ontbijt » Notencups

Notencups

Gepubliceerd op 27 november 2019 om 08:00

Met mijn ontbijtjes wissel ik graag af. Zoals je misschien wel weet als je me volgt op Instagram, eet ik heel graag Griekse yoghurt met fruit en mijn zelfgemaakte granola. Hier wilde ik graag een variatie op maken en zo zijn deze notencups geboren! :)

Je moet er even wat tijd voor uittrekken, de cups kun je bijvoorbeeld de avond van te voren alvast maken, maar dan heb je ook wat! Het recept is voor vier cups.

 

Ingrediënten:
- 30 gram amandelen
- 30 gram walnoten
- 25 gram havervlokken
- 10 gram kokosvlokken of geraspte kokos
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 theelepels agavesiroop

Bereiding:

  1. Rooster de noten een paar minuten in een droge koekenpan.
  2. Doe de noten, havervlokken en de kokosvlokken even in de keukenmachine en maal ze fijn. Zorg ervoor dat er nog wel wat stukjes in zitten. Als je in plaats van kokosvlokken geraspte kokos gebruikt hoef je deze natuurlijk niet nog fijner te malen.
  3. Smelt in een pannetje de eetlepels kokosolie en voeg hier de agavesiroop aan toe. Als de kokosolie gesmolten is haal je de pan van het vuur.
  4. Voeg de noten, havervlokken en de kokos toe aan de kokosolie en roer goed door.
  5. Leg in vier gaten van een muffinvorm een reepje bakpapier. Bekleed de vormpjes met het notenmengsel en druk het stevig aan. Zorg ervoor dat de randen goed bedekt zijn en dat er genoeg ruimte is om de cups te vullen.
  6. Plaats de muffinvorm in de koelkast en laat deze daar minstens 3 uur staan.
  7. Vul de cups met bijvoorbeeld Griekse yoghurt en wat fruit.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.