Home » Lunch » Gastrecept: Sushitoast

Gastrecept: Sushitoast

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 om 12:00

Ik hou van sushi, echt enorm! Daarom vond ik het super leuk dat ik van Shana zelf een recept van haar site mocht kiezen. Shana, die je wellicht kent van de heerlijke gerechten die zij deelt op Instagram, heeft op haar site meerdere sushirecepten staan. Dat had ik al voorbij zien komen, dus de keuze voor sushi was snel gemaakt! Ik vond deze sushitoast zo ontzettend lekker, ik ga het zeker vaker maken. Het is geen ingewikkeld recept, je moet er alleen een klein beetje tijd voor maken. Het is het helemaal waard!

Ingrediënten:

- 100 gram sushirijst

- 2 eetlepels rijstazijn

- 2 norivellen

- 2 eieren

- 1 avocado

- sesamzaad

- gebakken uitjes

- sojasaus

- wasabi

Bereiding:

  1. Breng de rijst met 140 ml water aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken.
  2. Na tien minuten zet je het vuur uit en laat je de rijst, met deksel op de pan, 15 minuten rusten. Meng daarna de rijstazijn er door.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Knip met een schaar de norivellen tot het formaat van een cracker en bestrijk met een klein beetje olie. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Klop de eieren los en bak er een omelet van.
  6. Schil de avocado en snijd in plakken.
  7. Haal de norivellen uit de oven en beleg met achtereenvolgens de rijst, omelet en de avocado. Werk de sushitoast af met sesamzaad en gebakken uitjes. Serveer met de sojasaus en wasabi.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.