Home » Lunch » Summer Salad

Summer Salad

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 16:00

In de zomer eet ik veel salades. Ik vind het een makkelijke manier om veel groenten en fruit te eten, het zijn lichte maaltijden en als je iets overhoudt kun je het makkelijk meenemen naar je werk of later opeten. Dit keer maakte ik een salade met wat restjes uit de koelkast en voorraadkast en dat resulteerde in deze zomerse salade. Het recept is voor twee personen.

Ingrediënten:

- 1/2 ananas

- 100 gram sperziebonen

- 1/2 krop ijsbergsla

- 1 gerookte kipfilet

- Een handje walnoten

- Een paar blaadjes munt

- 1/2 limoen

- olijfolie

- zout

- peper

Bereiding:

  1. Schil de ananas, verwijder de kern en snijd in plakken. Snijd de ijsbergsla in repen en de gerookte kipfilet in plakjes. Hak de blaadjes munt fijn en de walnoten grof.
  2. Kook de sperzieboontjes even kort, zorg dat ze niet te zacht worden. Grill de ananas tot deze mooie grillstrepen krijgt. Snijd de ananas vervolgens in stukjes.
  3. Meng de sla, ananas en sperziebonen door elkaar en schep op de borden. Verdeel de gerookte kipfilet, de walnoten en de gehakte munt er over.
  4. Meng het sap van de halve limoen met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

 

Tip: Ik heb de ananas gegrild omdat mijn man er anders een allergische reactie van krijgt. Mocht je geen zin of tijd hebben om de ananas te grillen dan hoeft dit uiteraard niet!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.