Home » Lunch » Stokbroodje gebakken peer

Stokbroodje gebakken peer

Gepubliceerd op 13 januari 2020 om 08:00

Peer en kaas gaan heel goed samen en eigenlijk weet ik dat al heel lang. Toen ik nog klein was aten we regelmatig een broodje gebakken peer! Mijn vader maakte ze in het weekend en wij aten ze met veel plezier op. Laatst zei ik tegen mijn vriend dat ik zin had in een broodje gebakken peer en hij keek me wat vreemd aan. Daar had hij nog nooit van gehoord en vroeg zich af of het wel een goede combinatie zou zijn. Voor mij een extra reden om het broodje snel eens te maken! Ik maakte het broodje niet precies zoals mijn vader ze altijd maakt (sorry pap!) maar het viel zo goed in de smaak dat ik het recept graag met je deel!

Ingrediënten voor twee stokbroodjes:
- 1 stokbrood om zelf af te bakken
- 1 peer
- Plakjes 30+ kaas
- Curry

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het stokbrood. Bij mij was het 220 graden. Bak het stokbrood af, maar haal van de aanbevolen baktijd 3 minuten af.
  2. Snijd ondertussen een peer in plakjes en schaaf een paar plakjes kaas.
  3. Als het stokbrood klaar is haal je het uit de oven en snijd je het doormidden en open, zodat je twee kleinere broodjes hebt.
  4. Besmeer elk broodje met een beetje curry en beleg met de plakjes peer. Leg daar de plakjes kaas overheen en zet de broodjes nog 7 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
  5. Als de broodjes klaar zijn kun je er, naar smaak, nog wat kruiden overheen doen. Maar zo zijn ze ook om te smullen!

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.