Home » Lunch » pompoensoep

pompoensoep

Gepubliceerd op 18 oktober 2019 om 08:00

Het is volop herfst! Echt tijd en weer voor een lekkere pompoensoep. Deze soep kun je als lunch eten, maar met stokbrood of een ander broodje erbij kan het ook prima als avondmaaltijd. De pompoensoep is super makkelijk te maken en ik heb onderaan het recept een hele handige tip voor je om de pompoen makkelijk te kunnen schillen en snijden. Het recept is voor 4-5 kommen soep.

Ingrediënten:

- 1 flespompoen
- 5 tomaten
- 1 winterpeen
- 5 lente-uitjes
- 1 flesje kookroom (light, 250 ml)
- 750 ml water
- 1 blokje groentenbouillon
- 1 teen knoflook
- Pompoenpitten om te garneren
- Olijfolie

Bereiding:

  1. Schil de flespompoen en snijd in blokjes. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de lente-uitjes in ringen, de tomaten in partjes en pers de knoflook. Leg wat ringetjes lente-ui apart voor de garnering.
  2. Giet een scheutje olijfolie in een soeppan en bak hierin de knoflook en lente-ui kort aan. Voeg dan de pompoen, tomaten en winterpeen toe.
  3. Giet de 750 ml water in de pan en verkruimel het bouillonblokje er boven. Breng het geheel aan de kook.
  4. Laat het geheel ongeveer 30 minuten koken op laag vuur.
  5. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg daarna 200 ml van de kookroom toe, roer goed door en verwarm de soep nog 5 minuten.
  6. Serveer de soep met de pompoenpitten, lente-ui en kookroom.

Eet smakelijk!

 

Tip 1: Als je het snijden van de pompoen teveel werk vindt, kun je ook kant en klare pompoenblokjes gebruiken. Je hebt ongeveer 500 gram nodig.

Tip 2: Om de pompoen makkelijk te kunnen schillen en snijden prik je deze rondom in met een vork. Maak rijen van boven naar beneden, net zolang tot je helemaal rond bent. Leg de pompoen vervolgens 4 minuten op 750 watt in de magnetron en dat is alles! Nu is het schillen en snijden een eitje!

Tip 3: Om er een avondmaaltijd van te maken kun je er stokbrood of een ander broodje bij eten.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.