Home » Hartig » Kipsatébroodjes

Kipsatébroodjes

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 17:00

Voor deze maand meldde ik mijn opnieuw aan om mee te doen aan de Swiepswoepswap op Instagram. Ik mocht dit keer iets maken van de site van Dieuwertje,  http://www.goodfoodsel.eu/ . Er staat zoveel lekkers op haar site dat ik lastig kon kiezen, maar het is weer gelukt! Omdat mijn man kipsaté heerlijk vindt heb ik ervoor gekozen om de Kipsatéwrap met zelfgemaakte satésaus in een ander jasje te steken. Kipsaté broodjes zijn het geworden! Met onderstaand recept kun je 12 broodjes maken. Ze zijn warm en koud te eten of op te warmen in de magnetron (2 - 3 minuten op 600 watt) 0f in de oven (6-8 minuten op 180 graden). Ideaal voor bij de borrel, een verjaardag of een lunch.

Ingrediënten:

- 1 rol pizzadeeg

- 2 kipfilets

- 1 ui

- 2 tenen knoflook

- 5 eetlepels pindakaas

- 5 eetlepels ketjap

- 1 eetlepel sweet chili saus

- 2 eetlepels bruine basterdsuiker

- 2 eetlepels limoensap

- 1 losgeklopt ei

- Sesamzaadjes

Bereiding:

  1. Vul een pannetje met kokend water en kook de kipfilets 15 minuten gaar. Voeg eventueel een bouillonblokje toe voor extra smaak. Als de kipfilet gaar is trek je deze met twee vorken uit elkaar tot kleine stukjes.
  2. Snipper de ui en pers de tenen knoflook. Doe dit samen met de ketjap, sweet chili saus, limoensap en suiker in een steelpannetje en verwarm totdat het bijna kookt. 
  3. Roer vervolgens de pindakaas beetje bij beetje door de saus en verwarm nog een paar minuten mee. Meng dan de stukjes kip door de saus.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Rol het pizzadeeg uit en snijd in de lengte doormidden tot twee lange stroken. Snijd de twee lange stroken in de breedte in 6 strookjes zodat je uiteindelijk twaalf strookjes pizzadeeg hebt. Leg op elk strookje wat kipsaté en vouw het strookjes dubbel tot een vierkant pakketje. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkanten van de broodjes met het losgeklopte ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  6. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.